VEELGESTELDE VRAGEN

 • Werkt de haard onder alle weersomstandigheden?

  Bij sommige weersomstandigheden zal de haard niet voldoende trek genereren. Bijvoorbeeld als het mistig of geheel windstil is.
 • Waar kan ik de haard het beste plaatsen?

  Het is belangrijk dat de kachelpijp boven alle omstaande objecten uit steekt. Onze kleinste haard weegt na het vullen ruim 600kg. U kunt de haard dus het beste plaatsen op een stabiele en vlakke ondergrond. Let er bij het plaatsen op dat de haard niet op een plek komt te staan waar het sterk tocht, deze zal de trek in de kachelpijp negatief beïnvloeden.
 • Hoe kan ik schanskorven het beste plaatsen?

  De schanskorf plaatst u op een vlakke stabiele ondergrond. De afmeting van de schankorf bepaalt of er steigerpalen gebruikt moeten worden om het veilig te laten staan. Passend bij de korf zullen wij de hoeveelheid benodigde palen adviseren. De basisregel is dat de palen tot ongeveer 2/3 van de totale korfhoogte in de grond moeten zitten. Plaats daarna de korf over de steigerpalen en vul met stenen. Let op dat de steigerpaal recht in de korf blijft staan tijdens het vullen.
 • Kan ik een haard ook onder een overkapping plaatsen?

  Ja, dat kan. Meestal heeft u wel een dubbelwandige kachelpijp set nodig. Wij hebben een complete set in ons assortiment. Ook kunnen wij in de haard een versleping maken voor de kachelpijp, zodat deze niet door het dak hoeft te gaan. Denk aan een polycarbonaat dak. Er gelden veiligheidsvoorschriften. Bel of mail ons gerust.
 • Kan ik de haard tegen of dichtbij mijn huis plaatsen?

  De achterzijde van de haard wordt erg warm, daarom is het noodzakelijk om bij plaatsing tegen een muur of schutting extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Hiervoor kunnen wij bijvoorbeeld een extra steenrand achter het stookgedeelte maken. Bij een schutting van hout is het dan evengoed zaak om ongeveer 10 cm ruimte tussen de haard en de schutting te laten.
 • Ik heb een haard met het 'doorkijk' stookgedeelte, waar moet ik op letten?

  Als de haard op hout wordt gestookt is het in alle gevallen beter om dan 1 zijde af te sluiten met de windvanger. Voor dit stookgedeelte is ook een passende vonkenvanger verkrijgbaar.
 • Kan ik de haard op keramische tegels of houten/composieten vlonder plaatsen?

  Ja, dat kan. De wijze waarop de vlonder is verlegd bepaald of er draagkracht genoeg is om de haard te kunnen dragen.

Heeft u een andere vraag? Bel ons gerust of stuur een e-mail.

Stoken volgens de Zwitserse methode

De Zwitserse methode is een stookmethode waarbij het vuur bovenaan wordt aangestoken en vervolgens naar beneden brand.
Hierdoor is het vuur onder andere sneller stabiel en komt er minder rook vrij.

Opbouw:
Begin met een aantal wat grotere blokken hout naast elkaar. Leg deze met het schors naar beneden.

Bouw de volgende laag daar dwars bovenop, ook met het schors naar beneden.

Eindig bovenop met wat dunner hout en 1 á 2 aanmaakblokjes.

Bijvullen:
Als het hout bijna is opgebrand kunt u bijvullen. Leg een nieuwe laag houtblokken, echter nu met het schors naar boven.Verkooppunten

Bezoek een van onze dealers

Onze producten zijn verkrijgbaar bij aangesloten winkels en tuincentra verspreid door Nederland. Zo is er altijd een dealer in jouw regio.

Dealers hebben een verschillend assortiment tentoongesteld, daarom verwijzen we je graag met onderstaand formulier naar de dealer die aansluit bij jouw interesse en locatie.
Wij gebruiken de door jou ingevulde gegevens eenmalig om de aanvraag te behandelen en contact met je op te nemen. meer informatie
Bezoek onze showtuin (op afspraak)

Direct bij de fabriek kom je alles te weten over Gard & Care - Gardeco producten. Direct bij de fabriek kom je alles te weten over Gard & Care - Gardeco producten. Je kunt veel maatwerk bekijken, kennis maken met onze standaard modellen en zien hoe onze producten gemaakt worden.


Gard & Care
De Vest 4, 5555 XL Valkenswaard

+31 (0) 40 785 07 05
info@gard-care.com

Bekijk op kaartLiever persoonlijk advies?
Wij staan voor je klaar!

Iedere tuin is anders en vraagt om unieke oplossingen. Wij denken graag met je mee voor de beste schanskorfoplossing voor jouw tuin. Bel gerust of stuur een e-mail.home